Piata nebancara din Romania se afla in continua expansiune

Piata nebancara din Romania se afla in continua expansiune

Populatia romana se bucura de atentia din ce in ce mai sporita a institutiilor nebancare, in ceea ce priveste creditarea rapida. Daca pana acum cativa ani, conditiile de aplicare pentru astfel de imprumuturi rapide erau destul de greoaie, astazi, datorita noilor forme de imprumuturi urgente, aceste credite nebancare pot fi obtinute intr-un termen de maximum 48 de ore (iar de cele mai multe ori, chiar in aceeasi zi). Tocmai de aceea, 1 din 3 romani sunt familiarizati cu notiunea de creditare nebancara urgenta, iar peste 46% dintre romanii intervievati intr-un sondaj online de catre portalul care se ocupa de studiul ofertelor de imprumuturi urgente si de oferirea de sfaturi financiare, imprumuturi24.com, s-au declarat interesati si dornici sa contracteze un astfel de credit.

Societatile nebancare care opereaza pe teritoriul tarii noastre se bucura de atentia populatiei tocmai datorita modului in care au inteles sa acorde aceste imprumuturi, spre deosebire de banci. 35% dintre respondentii sondajului mai sus mentionat au evidentiat faptul ca au apelat sau ar apela la un astfel de ajutor financiar, deoarece bancile nu acorda credite persoanelor care au un venit minim lunar. 38% dintre romanii care au raspuns acestui sondaj s-au declarat incantati de modul in care societatile nebancare trateaza fiecare client interesat si le acorda cu maxima rapiditate banii de care au nevoie, iar 37% dintre acestia au fost realmente placut surprinsi sa descopere noile instrumente de creditare nebancara fara dobanda (cum este primul imprumut nebancar, care are dobanda 0%).

Institutiile nebancare nu solicita foarte multe documente atunci cand un client are nevoie de bani, iar intreaga procedura se desfasoara online, ceea ce scurteaza foarte mult timpul de asteptare si elimina orice impediment, de timp si spatiu. 67% dintre romanii care au raspuns intrebarilor studiului efectuat de imprumuturi24.com au recunoscut faptul ca imprumuturile rapide sunt cele mai populare din Romania, iar 34% dintre acestia chiar au accesat pana in prezent un astfel de credit. Pentru ca societatile de finantare nebancara primesc autorizatia de functionare mult mai usor decat bancile, numarul acestora a sporit din ce in ce mai mult in tara noastra. Desigur, acest aspect este in favoarea clientului, care beneficiaza, astfel, de diverse forme de creditare, din ce in ce mai avantajoase. Primul credit, fara dobanda, a fost lansat pe piata romaneasca abia in anul 2015, insa, de atunci, din ce in ce mai multi romani se bucura de numeroasele sale avantaje.

Fara doar si poate, de diversitatea creditarii rapide pe piata romaneasca o sa se bucure din ce in ce mai multi client, mai ales ca romanii sunt interesati sa isi rezolve problemele financiare urgente si neprevazute, cu ajutorul acestor imprumuturi rapide (aproximativ 67% dintre persoanele intervievate in cadrul sondajului online efectuat de portalul mai sus mentionat, in cursul lunii Mai, a acestui an). Pe o piata nebancara internationala, a carei valoare de creditare s-a ridicat la peste 522 de milioane de Euro, companiile IFN din Romania se afla pe o panta ascendenta, consolidandu-si pozitia in raport cu bancile traditionale si fiind intr-o continua expansiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *